4 Eylül 2012 Salı

35.HAFTA


35 'i de yarıladık çok şükür.

Dün kontrolümüz vardı, kızımın dönüp dönmediğine bakmaktı  asıl sebep :))
Minik yavrum çok hareketli olmasına rağmen dönme konusunu ağırdan alıyor , makat  pozisyonundan çıkmış, yan dönmüşüz . Yavaş yavaş başımızı soldan soldan alta götürüyoruz bakalım.Daha üç hafta süresi var,  döner dedi doktorumuz.
     Tombiş bir kız olacak sanırım vaktini doldurursa  . 2.650 gr olmuşuz , boyumuzda 46 cm civarında bakalım şimdilik herşey yolunda görünüyor .
 İki hafta sonraki kontrolde NST ye bağlanacağım  ilk defa. Yaklaşık 20-25 dk sürüyormuş .Bebeğin kalp atışları , rahat olup olmadığı , hareketleri ,pozisyonu değerlendirilecek . Ondan sonra da zaten 2,5-3 haftamız kalacak inş. Son zamanlara doğru zaman geçmek bilmiyor diyordu herkes , yeni yeni anlıyorum . İnsan hayırlısıyla çabucak geçsin istiyor ve sağ salim yavrusuna kavuşma isteği pik yapıyormuş:)))

Bu hafta itibariyle

Bebeğin işitme duyusunun çok kuvvetli olduğu , hemen hemen dışardan gelen bütün sesleri duyabildiği, uyku ve uyanıklık periyotlarının tam bir düzene girdiği,kol  bacaklardaki yağ depolanmasının arttığı  ve bu hafta sonu itibariyle doğan birçok bebeğin solunum ve akciğer problemi yaşamayacağı yazılanlar arasında .







1 yorum:

Aşk-ı Beka dedi ki...

Maşallah Zeynepçik dönmeye başlamış inşallah sağ salim doğar da, anestezi etkisi altında olmadan ilk kez görürsün bebeğini :)

Emzirme koltuğunun rengi çok güzelmiş, güle güle kullan :) Ben pek kullanmadım, hep yatak odasında emzirdiğimden. Ama yatak odasına koltuğu taşırsan çok rahat edersin.